
Exkurze v restauraci Entrée
Žáci ze SŠ pro sluchově postižené v Olomouci koncem dubna navštívili jednu z nejunikátnějších restaurací u nás, olomouckou Entrée Restaurant. A nebyla to obyčejná exkurze. Tuto luxusní restauraci navštívili za účelem školní fotografické soutěže. Fotili totiž samotného šéfkuchaře Přemka Forejta při jeho kuchařské práci v otevřené kuchyni. Focení proběhlo navíc pod vedením patrona soutěže, známého fotografa Lukáše Navary. Setkání se známou osobností jako je Přemek Forejt bylo slovy samotných účastníků příjemné a laskavé. Navíc také ochutnali netradiční dezerty – např. mátu s okurkou, křenovou zmrzlinu nebo bílou čokoládu zasypanou jedlým stříbrem.


Restaurace Entrée
Restaurace Entrée sídlí v Olomouci v prostorách zachráněné budovy olomoucké operety, Hodolanského divadla. Nachází se v komplexu Resort Hodolany, kde je také 4* hotel, wellness centrum a kasino. Jedná se o zážitkovou restauraci, kvůli které přijíždějí gastroturisté z různých koutů naší republiky a světa. Má specifické menu a interiér. Přemek Forejt je jejím šéfkuchařem.


Přemek Forejt
Patří mezi top kuchaře u nás. Vrcholové gastronomii se věnuje víc jak 15 let. Kuchařské dovednosti a zkušenosti získal od píky, a to poctivou prací v řadě podniků jak u nás, tak v zahraničí. Jeho první kuchařskou štací byla michelinská restaurace L’Autre Pied v Londýně. Přemek Forejt je u nás známý jako porotce v soutěži Masterchef Česko a momentálně spolupracuje s McDonald’s. Pro americký fastfoodový řetězec vymyslel limitovanou sérii burgerů.

Zdroj, foto: Sluch-ol.cz, Info-lifestyle.cz, Premekforejt.cz, Entree-restaurant.cz
Editor: Kristýna Mariáková