Neslyšící Slovák vyrábí originální čokolády

Díky finanční podpoře na slovenské platformě Donio si neslyšící Slovák Emil Sútor mohl splnit sen o vlastní výrobně čokolády.

0

Založení sbírky

Vloni v létě založil Emil Sútor (39) na slovenské platformě Donio sbírku, v níž požádal o finanční podporu, aby si mohl splnit svůj sen o malé továrničce na výrobu té nejlepší čokolády. „Čokoládový Emil“ ujišťuje, že neplánuje žádnou velkovýrobu. Při výrobě svých čokolád chce totiž dbát na kvalitu, poctivost a preciznost.

Emil Sútor požádal o finanční podporu na slovenské platformě Donio, aby si mohl splnit svůj sen (Foto: Facebook.com, Čokoládový Emil)
Emil přišel o většinu sluchu, když mu bylo zhruba 30 let (Foto: Cokoladovyemil.sk)

Příběh odhodlání a síly

Na platformě Donio, kde sdílel svůj příběh, zároveň uvedl, že by ve svém vysněném podniku rád zaměstnal lidi se stejným nebo i jiným postižením. „Jako muž, který přišel o sluch, jsem čelil mnoha výzvám a překážkám. Přesto jsem nikdy nepřestal věřit, že můžu dosáhnout svých cílů a přispět společnosti pozitivním způsobem, píše Emil ve svém příběhu. V důsledku dědičného onemocnění totiž přišel o většinu sluchu, když mu bylo zhruba 30 let. Svou ztrátu sluchu kompenzuje pomocí sluchadel a při komunikaci se spoléhá i na odezírání ze rtů.

Svou první formu na čokoládu si koupil před třemi lety (Foto: Cokoladovyemil.sk)
Všechny své čokoládové výrobky vyrábí Emil Sútor ručně s důrazem na maximální kvalitu (Foto: Donio.sk)

Úspěch

Požadovanou částku ve výši 8 800 eur se Emilovi podařilo úspěšně vybrat, navíc se před několika dny pochlubil žhavou novinkou, která potěšila nejednoho milovníka čokolády. Na Doniu totiž svým podporovatelům s radostí oznámil, že zahájil zkušební provoz e-shopu, kde si mohou zakoupit jeho originální čokolády. Webové stránky e-shopu vytvořil Emil svépomocí, na což je náležitě hrdý. Upozorňuje však, že čokolády lze zatím kupovat jen do Velikonoc. Zdůvodňuje to tím, že „čokoláda a horka nejdou dohromady“. Zatímco se Emil obával nástupu teplého počasí, jeho fanoušci jej však postavili před jiný, zcela nečekaný, problém. Již po pár dnech od zahájení provozu e-shopu totiž na svém Facebooku napsal: „Čokofanoušci, vy jste neskuteční! Upřímně? Toto jsem nečekal! Téměř jste mi vybílili celý e-shop! Vaše podpora mě dojala a zároveň mě postavila před „sladký“ problém – docházejí mi suroviny! Děkuji Vám z celého srdce za důvěru, jste moje čokorodina!

Na každém kousku čokolády si dává Emil opravdu záležet (Foto: Cokoladovyemil.sk)
Před několika dny spustil Emil zkušební provoz e-shopu (Foto: Facebook.com, Čokoládový Emil)

Zdroj, foto: Donio.sk, Cokoladovyemil.sk, Facebook.com
Editor: Klára Šámalová

Back to top button